Recept

Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35369
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibule
300 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo vepřové škvařené
2 polévková lžíce Saturejka
800 g Skopové výsekové
1,5 dl Smetana zakysaná15%
0,5 polévková lžíce Sůl
1 dl Víno bílé
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 520kJ
6% Sacharidy 23 g
96% Tuky 72 g
13% Sodík 257 mg
44% Bílkoviny 25 g

Beraní guláš se smetanou a fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme, přelijeme horkým odvarem ze saturejky. Z masa odřežeme tuk, který pokrájíme na drobné kostičky.

2

Očistíme a omyjeme cibule a mladé fazolové lusky. Cibuli pokrájíme nadrobno, lusky nakrájíme zešikma na kousky dlouhé přibližně 4 cm. V kysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.

3

V hrnci si vyškvaříme tuk (lůj) z masa. Pak přidáme sádlo a rozpálíme ho. Přidáme cibuli, zpěníme ji dozlatova, přimícháme sladkou a pálivou papriku a pepř. Papriku krátce osmažíme (jen aby se nám rozpustila), přidáme maso a vše zprudka orestujeme. Podlijeme 3 dl vody, přidáme sůl a dusíme pod poklicí 35-40 minut. Když je maso téměř měkké, přimícháme fazolové lusky a bobkový list. Dále dusíme přibližně 20 minut.

4

Ke konci vaření přimícháme bílé víno, povaříme 1-2 minuty a za stálého míchání přilijeme smetanu. Krátce a pomalu (2 minuty) vaříme a odstavíme z plotny.

5

Dochutíme solí, pokud chceme mít guláš pikantnější, přimícháme trošku octa.

6

Beraní guláš podáváme horký.

Poznámka

K beranímu guláši podáváme podle chuti brambory, knedlík nebo chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept