Vepřová játra na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra na bílém víně
Vepřová játra na bílém víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35370 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
700 g | Játra vepřová |
50 g | Kapie sterilovaná |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 351,2mg |
Draslík | 383,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Játra umyjeme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme. |
2 | Přidáme na kolečka nakrájený česnek, pepř, žampiony, kapii, zalijeme vínem a chvilku podusíme. |
3 | Hotová játra před podáváním osolíme a dochutíme šťávou z citrónu. |
Poznámka
Játra podáváme se žlutou dušenou rýži.