Recept

Salát s chřestem a jablkovými plátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35372
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Chřest bílý
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kostka Cukr kostkový
4 ks Jablka
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
zálivka
2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
100 ml Smetana kyselá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 156kJ
11% Sacharidy 38 g
5% Tuky 3 g
4% Sodík 74 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát s chřestem a jablkovými plátky postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na kousky. Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek promícháme s okapanými kousky chřestu. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, pečlivě ho opláchneme a necháme okapat. Servírujeme tak, že na rozložené listy ledového salátu rozložíme směs plátků jablek a vařeného chřestu s citronovou šťávou. Rozloženou směs zalijeme zálivkou.

2

Zálivku připravíme:

3

Do jogurtu vmícháme citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a nasekaný kopr, pažitku a petržel. Podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept