Recept

Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35374

Ingredience

250 g Cibule
1,5 kg Jehněčí kotlety
1 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Sůl
6,5 dl Vývar jehněčí
marináda
40 g Celer bulvový
10 g Citronová kůra
50 g Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej olivový
4 g Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Saturejka
250 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
80 g Česnek
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,328 kcal
Kilojoule 5 555kJ
16% Sacharidy 56 g
143% Tuky 107 g
178% Sodík 4 g
171% Bílkoviny 96 g

Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme.

2

Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet.

3

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C.

Poznámka

Beskytské kotlety podáváme s bramborovým knedlíkem. K němu podáváme listový špenát nebo dušené kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept