Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem
Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1,5 kg | Jehněčí kotlety |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
6,5 dl | Vývar jehněčí |
marináda | |
---|---|
40 g | Celer bulvový |
80 g | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
50 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
4 g | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Saturejka |
250 g | Strouhanka |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 298,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 148,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kotlety, Sůl, Celer bulvový, Česnek, Citronová kůra, Šalvěj čerstvá, Saturejka, Strouhanka, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar jehněčí, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme. |
2 | Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet. |
3 | Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C. |
Poznámka
Beskytské kotlety podáváme s bramborovým knedlíkem. K němu podáváme listový špenát nebo dušené kysané zelí.