Recept

Marinované daňčí medailonky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 35375

Ingredience

1 kg Dančí maso
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
2 dl Olej slunečnicový
2 dl Víno červené
Marináda
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Med včelí
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
1% Sacharidy 3 g
74% Tuky 55 g
3% Sodík 65 mg
51% Bílkoviny 29 g

Marinované daňčí medailonky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme olej, koření, prolisovaný česnek, med, sladkou papriku a hodně důkladně všechno promícháme. Maso umyjeme, nakrájíme na medailonky, naklepeme a naskládáme do marinády na celý den uležet.

2

Na pánvi v rozehřátém oleji marinované plátky z obou stran zprudka opečeme. Na každý upečený plátek ještě za horka položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dusíme do té doby až se víno odpaří a zůstane samotná šťáva.

Poznámka

K medailonkům se hodí pikantní borůvková omáčka a jako příloha hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept