Pečená husa plněná jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa plněná jablky
Pečená husa plněná jablky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35379 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Husa domácí |
1 kávová lžička | Jablka |
100 g | Máslo jihočeské |
100 g | Pepř černý mletý |
0,4 l | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 stroužek | Česnek |
5 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Jablka, Sůl, Česnek, Jablka, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa plněná jablky postup přípravy receptu:
1 | Husu umyjeme, očistíme, uřízneme křídla celou ji potřeme máslem a prolisovaným česnekem smíchaným se solí. Vnitřek potřeme taky a naplníme na půlky rozkrojenými neoloupanými jablky, k nim ještě přidáme kmín a otvor zašijeme. Husu položíme prsy dolů na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vývarem, do kterého vmícháme pepř, a pečeme za občasného polévaní přibližně 60 minut. Potom husu otočíme na hřbet a dopečeme ještě 40 minut. Upečenou naporcujeme, polijeme vlastní šťávou a ke každé porci dáme půlku citronu. |
Poznámka
Pečenou husu podáváme s vařeným bramborem, na teplém talíři.