Guláš vařený v tlakovém hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš vařený v tlakovém hrnci
Guláš vařený v tlakovém hrnci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
100 g | Játra vepřová |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vepřové ledvinky |
600 g | Vepřové maso tučné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 469,2mg |
Draslík | 451,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Játra vepřová, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vepřové ledvinky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš vařený v tlakovém hrnci postup přípravy receptu:
1 | V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na silnější plátky játra, ledvinky, chvilku smažíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme 15 minut. |
2 | Hrnec otevřeme a do vařícího masa přidáme sůl, pepř, nakrájené feferonky, papriky, rozmačkaný česnek, sladkou papriku, zasypeme moukou, majoránkou, zalijeme vodou a ještě 15 minut vaříme, aby se uvařila zelenina. |