Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35385

Ingredience

400 g Kompot broskvový
60 g Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
200 g Sýr Eidam cihla 30%
2 špetka Sůl
800 g Vepřová kýta
3 dl Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 29 g
17% Sodík 330 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zapečený řízek postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme.

2

Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme.

3

Každou porci polijeme vlastní šťávou.

Poznámka

Zapékané řízky podáváme na teplém talíři, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept