Zapečený řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený řízek
Zapečený řízek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35385 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Kompot broskvový |
60 g | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
800 g | Vepřová kýta |
3 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 715,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený řízek postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme. |
2 | Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme. |
3 | Každou porci polijeme vlastní šťávou. |
Poznámka
Zapékané řízky podáváme na teplém talíři, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.