Zdravý recept

Jehněčí na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35386
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Brambory
1 stroužek Česnek
500 g Jehněčí maso
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Pórek
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
1,5 dl Vývar zeleninový
4 polévková lžíce Želé rybízové
4 kávová lžička Žervé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
10% Sacharidy 35 g
23% Tuky 18 g
14% Sodík 278 mg
35% Bílkoviny 20 g

Jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou.

2

Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu.

3

Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple.

4

Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme.

5

Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept