Jehněčí na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na rozmarýnu
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Jehněčí maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Želé rybízové |
4 kávová lžička | Žervé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 100,7mg |
Draslík | 732,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový, Želé rybízové, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Do mělkého pekáče dáme maso, smícháme dvě lžíce rybízového želé s rozmarýnem, rozetřeným česnekem, pepřem a solí. Maso touto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. Občas maso potřeme vypečenou šťávou. |
2 | Do hrnce dáme pokrájené brambory na kostky a zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme vařit 8 minut. Přecedíme a necháme okapat. Do hrnce přidáme pokrájené pórky s vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut, dokud nejsou měkké. Poté scedíme a uschováme tekutinu. |
3 | Do mísy dáme brambory a pórek a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme a promícháme s žervé. Směs dáme na předehřátou mísu a udržujeme v teple. |
4 | Rozpustíme v pánvi zbývající želé a v tekutině z pórku ho rozmícháme. Přivedeme do varu a 5 minut povaříme. |
5 | Pokrájíme maso na plátky a rozložíme na kaši. Přelijeme omáčkou a ozdobíme rozmarýnem. |
6 | Podáváme horké. |