Recept

Musaka s bramborem a jehněčím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35387
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Jehněčí maso mleté
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Čedar
125 g Sýr krémový
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1,5 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 678kJ
10% Sacharidy 36 g
58% Tuky 44 g
33% Sodík 665 mg
56% Bílkoviny 31 g

Musaka s bramborem a jehněčím postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne.

3

Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor.

4

V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.

6

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept