Musaka s bramborem a jehněčím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka s bramborem a jehněčím
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Jehněčí maso mleté |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
125 g | Sýr krémový |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 244,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Sýr krémový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka s bramborem a jehněčím postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme lilek na kolečka, rozložíme je a posypeme solí. Necháme 10 minut, poté otočíme a znovu osolíme. Dáme je do cedníku, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme cca 5 minut, než zhnědne. Přidáme pokrájená rajčata a vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Smícháme Solamyl s vodou a přidáme do pánve. Vaříme, dokud směs nezhoustne. |
3 | Polovinu směsi přendáme do zapékací mísy. Pokryjeme plátky lilku, pak zbývající směsí s mletým masem a navrch dáme plátky brambor. |
4 | V misce smícháme vejce s jogurtem, měkkým sýrem, solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory, aby byly zakryté. Posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Zapékáme v předehřáté troubě 45 minut. |
6 | Podáváme teplé. |