Recept

Rybízový koláč s agarem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35393

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
130 g Cukr moučkový
50 g Džem rybízový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
500 g Rybíz červený
1 špetka Vanilka mletá
2 ks Vejce slepičí
Mandlový rámeček
100 g Cukr moučkový
100 g Mandle
0,5 ks Vaječný bílek slepičí
Agar
20 g Agar
0,5 ks Citrony
150 g Cukr krupice
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 273kJ
34% Sacharidy 124 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 38 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rybízový koláč s agarem postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, důkladně promícháme.

2

Těsto upravíme do suché dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

3

Mezitím připravíme mandlový rámeček - jemně nastrouhané mandle smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Položíme na vál, přidáme prosátý cukr a vypracujeme těsto. Vytvoříme rámeček, ten upravíme kolem upečeného těsta a necháme ho vychladnout. Koláč uprostřed potřeme zavařeninou, posypeme rybízem a oloupaným, nakrájeným pomerančem. Zalijeme agarem, necháme ztuhnout na chladném místě a podáváme.

4

Agar připravíme tak, že na 20 g opláchnutého agaru nalijeme 0,25 l studené vody a namáčíme přes noc. Poté přidáme 150 g cukru, šťávu z citronu, na mírném ohni rozvaříme, procedíme, vlažným agarem koláč přelijeme.

Poznámka

Servírujeme studené. Agar připravujeme den předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept