Rybízový koláč s agarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový koláč s agarem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35393 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
130 g | Cukr moučkový |
50 g | Džem rybízový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pomeranče |
500 g | Rybíz červený |
1 špetka | Vanilka mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Mandlový rámeček | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Agar | |
20 g | Agar |
0,5 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 621,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranče, Rybíz červený, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Agar mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový koláč s agarem postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, důkladně promícháme. |
2 | Těsto upravíme do suché dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Mezitím připravíme mandlový rámeček - jemně nastrouhané mandle smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Položíme na vál, přidáme prosátý cukr a vypracujeme těsto. Vytvoříme rámeček, ten upravíme kolem upečeného těsta a necháme ho vychladnout. Koláč uprostřed potřeme zavařeninou, posypeme rybízem a oloupaným, nakrájeným pomerančem. Zalijeme agarem, necháme ztuhnout na chladném místě a podáváme. |
4 | Agar připravíme tak, že na 20 g opláchnutého agaru nalijeme 0,25 l studené vody a namáčíme přes noc. Poté přidáme 150 g cukru, šťávu z citronu, na mírném ohni rozvaříme, procedíme, vlažným agarem koláč přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Agar připravujeme den předem.