Hřibová polévka s libečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřibová polévka s libečkem
Hřibová polévka s libečkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35394 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Hříbky čerstvé |
25 g | Libeček |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
60 g | Nudle vlasové |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 112,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nudle vlasové, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřibová polévka s libečkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na plátky houby, osolíme a chvilku podusíme. Přidáme libeček, poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dovařením dochutíme vegetou, pepřem, zavaříme vlasové nudle a povaříme 5 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme na nahřátém talíři, ozdobíme a dodáme chuť nasekanou petrželkou.