Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou
Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Chléb konzumní |
3 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Saturejka |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 152,5mg |
Draslík | 485,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Saturejka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, odkrojíme tuk, zbavíme žilek a dobře omyjeme v odvaru ze saturejky (1 litr vody + 2 lžíce saturejky). Maso pokrájíme na kousky velikosti sousta. |
2 | Očištěné cibule a jarní cibulku omyjeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Papriky a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli nasekáme na tenké nudličky, papriky pokrájíme na proužky. Slaninu pokrájíme na kostičky. |
3 | V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme slaninu. Přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji dorůžova. Přiložíme maso a krátce, asi 1–2 minuty, restujeme. Pak ho osolíme, opepříme, podlijeme 1–2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Poloměkké maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku se sladkou a pálivou paprikou, promícháme a přidáme rajský protlak a maso vrátíme zpět. Přilijeme vývar a dále dusíme dalších 20 minut. Pak přimícháme papriku s chilli papričkou, jarní cibulku a dusíme přibližně dalších 10 minut. |
4 | Guláš dochutíme solí, podáváme ho s chlebem. |