Kyselá polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselá polévka
Kyselá polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35397 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Houby sušené |
2 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Kroupy ječné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kroupy ječné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselá polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme zelí a kmín, povaříme 15 minut, přidáme předvařené kroupy, houby, sůl a necháme ještě 15 minut vařit. |
2 | Před dovařením polévku zahustíme tak, že do smetany dáme mouku, dobře promícháme, vlijeme do polévky, zamícháme a necháme projít varem. |
3 | Aby měla polévka tu správnou kyselou chuť, můžeme dolít lák z kysaného zelí. |
Poznámka
Servírujeme na nahřátém talíři s nasekanou petrželovou natí a čerstvým chlebem.