Rožnovské závitky s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rožnovské závitky s anglickou slaninou
Rožnovské závitky s anglickou slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
500 g | Rýže dušená |
2 polévková lžíce | Saturejka |
500 g | Skopová kýta |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 dl | Vývar jehněčí |
100 g | Anglická slanina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 71,2mg |
Draslík | 330,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 292,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Rýže dušená, Saturejka, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř 4 barev, Skopová kýta, Smetana 33% (šlehačka), Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rožnovské závitky s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu dobře odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, celý kousek masa omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Maso rozklepeme, aby jsme získali tenké plátky. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a plátky potřeme, posypeme z každé strany čerstvě pomletým pepřem 4 barev a na každý plátek položíme plátek prorostlé anglické slaniny. |
2 | Každý plátek masa svineme do závitku a zajistíme párátky. Snítku petrželky kudrnky a červenou kapii omyjeme. Z petrželky otrháme lístky, kapii pokrájíme na proužky. |
3 | V zapékací misce rozpálíme olej s máslem a závitky orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme 1.5 - 2 dl vývaru, zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme a zároveň dusíme při 200°C přibližně 35-40 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme vývarem. Měkké závitky vyjmeme, dáme do mísy, zakryjeme a uchováme teplé. |
4 | Do výpeku přimícháme mouku, krátce orestujeme, přimícháme smetanu a povaříme přibližně 5 minut. |
5 | Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme, dochutíme solí, závitky vložíme do omáčky a přihřejeme. |
6 | Dušenou rýží na talířích ozdobíme kapií a petrželkou. Závitky položíme vedle rýže, polijeme je omáčkou a podáváme. |