Jednoduchý recept

Pomerančové jehněčí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35400

Ingredience

1 ks Cibule červená
450 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
6% Sodík 126 mg
37% Bílkoviny 21 g

Pomerančové jehněčí postup přípravy receptu:

1

Wok předehřejeme bez oleje, přidáme do něj mleté jehněčí. Smažíme nasucho 5 minut, až zhnědne. Z woku vylijeme všechen tuk, který maso pustilo. Přidáme rozetřený česnek, kmín, koriandr, červenou cibuli a 5 minut smažíme.

2

Vmícháme do woku nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Pod pokličkou dusíme 15 minut. Sundáme pokličku a vhodíme do pánve dílky pomeranče a směs promícháme. Osolíme, opepříme a prohříváme 3 minuty. Podáváme teplé.

Poznámka

Z pomeranče nastrouháme kůru a použijeme i šťávu. Druhý pomeranč rozebereme na dílky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept