Jednoduchý recept

Jehněčí na meruňkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35401

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Cukr moučkový
450 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
125 g Meruňky sušené
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 dl Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
10% Sacharidy 37 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 558 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jehněčí na meruňkách postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí.

2

Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy.

3

Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu.

4

Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut.

5

Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept