Jehněčí na meruňkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na meruňkách
Jehněčí na meruňkách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35401 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
450 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
125 g | Meruňky sušené |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 91,4mg |
Draslík | 708,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Meruňky sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na meruňkách postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pokrájené maso na kostky dáme do mísy, přidáme koření a olej. Promícháme, aby se maso pokrylo směsí. |
2 | Rozehřejeme pánev, když je horká, přidáme obalené maso, zmírníme plamen a 5 minut smažíme. Poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy. |
3 | Ve stejné pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, rajčata, česnek a rajčatový protlak. Osolíme, opepříme, vmícháme sušené meruňky, vývar, cukr a přivedeme omáčku k varu. |
4 | Naběračkou přelijeme omáčku přes maso v zapékací míse a promícháme. Zakryjeme a v troubě pečeme hodinu, poté sundáme pokličku a dopékáme 10 minut. |
5 | Nasekáme koriandr a hotový pokrm posypeme. Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.