Kebaby jehněčí s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebaby jehněčí s mátou
Kebaby jehněčí s mátou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35405 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chutney mangové |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
400 g | Jehněčí maso mleté |
1,5 dl | Jogurt bílý |
3 ks | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Máta |
100 g | Okurka salátová |
6 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr mletý, Máta, Okurka salátová, Pepř černý celý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebaby jehněčí s mátou postup přípravy receptu:
1 | Nasucho rozehřejeme pánev a pražíme koriandr, hřebíčky, kmín, pepř, tobolky kardamomu, dokud nezačne koření silně vonět. |
2 | V hmoždíři rozdrtíme opražené koření. Do mixéru vložíme zázvor, česnek a rozmixujeme na kaši. Přidáme rozemleté koření a smícháme s mátou, solí, jehněčím a cibulí. |
3 | Vytvarujeme ze směsi 4 malé šišky a dáme je na grilovací jehly. Opékáme v předehřátém grilu 15 minut a občas jehlami protočíme. |
4 | Jogurt, mátu, okurku a mangové čatní smícháme a připravíme tak omáčku na namáčení. |
5 | Kebaby podáváme teplé s omáčkou na namáčení. |