Zdravý recept

Kebaby jehněčí s mátou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35405
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chutney mangové
1 ks Cibule
3 ks Hřebíček
400 g Jehněčí maso mleté
1,5 dl Jogurt bílý
3 ks Kardamom
2 kávová lžička Kmín drcený
2 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Máta
100 g Okurka salátová
6 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
19% Sacharidy 70 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 235 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kebaby jehněčí s mátou postup přípravy receptu:

1

Nasucho rozehřejeme pánev a pražíme koriandr, hřebíčky, kmín, pepř, tobolky kardamomu, dokud nezačne koření silně vonět.

2

V hmoždíři rozdrtíme opražené koření. Do mixéru vložíme zázvor, česnek a rozmixujeme na kaši. Přidáme rozemleté koření a smícháme s mátou, solí, jehněčím a cibulí.

3

Vytvarujeme ze směsi 4 malé šišky a dáme je na grilovací jehly. Opékáme v předehřátém grilu 15 minut a občas jehlami protočíme.

4

Jogurt, mátu, okurku a mangové čatní smícháme a připravíme tak omáčku na namáčení.

5

Kebaby podáváme teplé s omáčkou na namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept