Jednoduchý recept

Jehněčí marocké s kuskusem

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35406
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
425 g Cizrna
3 ks Cuketa
125 g Datle
500 g Jehněčí maso
300 g Kuskus
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
2 ks Tuřín
6 dl Voda pitná
6 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,088 kcal
Kilojoule 4 552kJ
36% Sacharidy 129 g
380% Tuky 285 g
53% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Jehněčí marocké s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou.

2

Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut.

3

Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme.

4

Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Datle použijeme vypeckované a rozpůlené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept