Jednoduchý recept

Vafle s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 35407
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Cibule
150 g Houby čerstvé
5 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko - podmáslí
30 ml Olej olivový
15 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
10 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
150 g Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
9% Sacharidy 33 g
50% Tuky 37 g
29% Sodík 578 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vafle s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, pažitku posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, houby a podusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jedno rozkvedlané vejce, osolíme, opepříme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme.

2

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme podmáslí, přidáme máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto na vafle.

3

Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, doplníme houbovou směsí, posypeme pažitkou a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept