Jednoduchý recept

Masala jehněčí s čočkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35408

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Garam masala
750 g Jehněčí maso
1 kávová lžička Kmín římský
0,3 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Voda pitná
1 stroužek Česnek
125 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 236kJ
6% Sacharidy 23 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 201 mg
52% Bílkoviny 29 g

Masala jehněčí s čočkou postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm bobkové listy, kmín, skořici. Přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatohněda. Přidáme pokrájené jehněčí maso na kostky a též osmahneme do hněda. Přidáme namočenou čočku, chilli, vodu, sůl, česnek, mleté chilli, kurkumu a promícháme. Přivedeme směs k varu a povaříme hodinu.

2

Vmícháme garam masalu a 5 minut vaříme. Podáváme teplé.

Poznámka

Čočku si namočíme předem do vody na 6 hodin, poté scedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept