Masala jehněčí s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masala jehněčí s čočkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35408 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
125 g | Čočka jedlá |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
750 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Kmín římský |
0,3 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 381,8mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Čočka jedlá, Kmín římský, Kurkuma, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masala jehněčí s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm bobkové listy, kmín, skořici. Přidáme pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatohněda. Přidáme pokrájené jehněčí maso na kostky a též osmahneme do hněda. Přidáme namočenou čočku, chilli, vodu, sůl, česnek, mleté chilli, kurkumu a promícháme. Přivedeme směs k varu a povaříme hodinu. |
2 | Vmícháme garam masalu a 5 minut vaříme. Podáváme teplé. |
Poznámka
Čočku si namočíme předem do vody na 6 hodin, poté scedíme.