Recept

Skopová bylinková roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35410
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Brambory
6 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Majoránka
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pelyněk obecný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Řeřicha
2 polévková lžíce Saturejka
600 g Skopová kýta
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
3 dl Vývar jehněčí
1 špetka Yzop

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
8% Sacharidy 27 g
55% Tuky 41 g
27% Sodík 531 mg
58% Bílkoviny 33 g

Skopová bylinková roláda postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát. Maso naklepeme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a kýtu potřeme. Pak po celé ploše poklademe plátky anglické slaniny.

2

Čerstvé bylinky: saturejku, majoránku, petrželku, řeřichu, pelyněk černobýl omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do misky a smícháme je se špetkou yzopu. Bylinky rozetřeme po celém plátu masa, které zavineme do rolády. Roládu ovážeme nití, aby se neotevřela.

3

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí, kmínem a uvaříme je doměkka.

4

V zapékací míse rozpálíme olej a roládu ze všech stran prudce opečeme. Pak přilijeme 2 dl vývaru a pečeme v troubě za častého podlévání vývarem (2-3 dl) a polévání výpekem. Pečeme při 190°C přibližně 50 minut.

5

Upečenou roládu vyjmeme. Výpek posypeme moukou, rozmícháme a chvilku zapečeme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky.

6

Plátky rolády podáváme s vařenými bramborami, které polijeme šťávou z masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept