Skopová bylinková roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová bylinková roláda
Skopová bylinková roláda
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pelyněk obecný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Saturejka |
600 g | Skopová kýta |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar jehněčí |
1 špetka | Yzop |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 829,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 354,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Řeřicha, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pelyněk obecný, Petržel - nať, Skopová kýta, Vývar jehněčí, Yzop mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová bylinková roláda postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme tak, aby vznikl velký plát. Maso naklepeme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a kýtu potřeme. Pak po celé ploše poklademe plátky anglické slaniny. |
2 | Čerstvé bylinky: saturejku, majoránku, petrželku, řeřichu, pelyněk černobýl omyjeme a drobně pokrájíme. Bylinky dáme do misky a smícháme je se špetkou yzopu. Bylinky rozetřeme po celém plátu masa, které zavineme do rolády. Roládu ovážeme nití, aby se neotevřela. |
3 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí, kmínem a uvaříme je doměkka. |
4 | V zapékací míse rozpálíme olej a roládu ze všech stran prudce opečeme. Pak přilijeme 2 dl vývaru a pečeme v troubě za častého podlévání vývarem (2-3 dl) a polévání výpekem. Pečeme při 190°C přibližně 50 minut. |
5 | Upečenou roládu vyjmeme. Výpek posypeme moukou, rozmícháme a chvilku zapečeme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky. |
6 | Plátky rolády podáváme s vařenými bramborami, které polijeme šťávou z masa. |