Jednoduchý recept

Koláč lilkový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35411
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 ks Cibule
450 g Jehněčí maso mleté
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 dl Omáčka bešamelová
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
90 g Sýr Čedar
50 g Sýr Parmezán
225 g Těstoviny Fusilli
2 polévková lžíce Tuk
2,5 l Voda pitná
1,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,613 kcal
Kilojoule 6 750kJ
39% Sacharidy 142 g
121% Tuky 90 g
38% Sodík 768 mg
90% Bílkoviny 51 g

Koláč lilkový postup přípravy receptu:

1

Do cedníku dáme plátky lilku, posypeme solí a necháme stranou 45 minut.

2

V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer. Přidáme mleté jehněčí maso a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, oregano, červený vinný ocet, vývar, sůl, pepř, přivedeme směs k varu a povaříme 20 minut.

3

Plátky lilku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a smažíme plátky z každé strany cca 4 minuty. Vyndáme je z pánve a necháme okapat.

4

Do hrnce s osolenou vařící vodou přidáme zbylý olej a vaříme fusilli 10 minut, dokud nejsou měkké. Procedíme je.

5

Prohřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme nastrouhaný čedar, polovinu omáčky vmícháme do těstovin.

6

Vymažeme zapékací mísu tukem, uděláme vrstvu těstovin, jehněčí omáčky a plátků lilku. Zbývající sýrovou omáčku dáme navrch. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 25 minut.

Poznámka

Podáváme jak horké, tak i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept