Jednoduchý recept

Jehněčí plátky sladké

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35414

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Jablečná omáčka
450 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 15 g
5% Sodík 91 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jehněčí plátky sladké postup přípravy receptu:

1

Na alobal položíme jehněčí plátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme zázvor a minutu smažíme. Vmícháme jablečnou šťávu, kečup, jablečnou omáčku a hořčici a uvedeme do varu. Vaříme 10 minut, dokud se polovina nevypaří. Občas zamícháme.

2

Polovinou omáčky potřeme plátky masa a zabalíme do fólie. Opékáme cca 25 minut a občas obrátíme. Poté rozbalíme fólii, potřeme plátky trochou omáčky, pocukrujeme a pečeme dalších 20 minut, aby se propekly.

3

Plátky dáme na prkénko a pokrájíme na silnější kousky.

4

Rozdělíme je na talíře a přelijeme zbývající omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept