Vařené jehněčí nadvakrát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené jehněčí nadvakrát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
450 g | Jehněčí maso |
250 g | Nudle vaječné |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
175 g | Špenát listový čerstvý |
3,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 408,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Nudle vaječné, Olej slunečnicový, Omáčka ústřicová, Špenát listový čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené jehněčí nadvakrát postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme nudle a zalijeme vařící vodou. Necháme stát 10 minut. Ve velkém woku povaříme 5 minut kousky jehněčího masa, poté scedíme a necháme okapat. |
2 | Dáme maso do mísy a smícháme s lžící slunečnicového oleje a sójovou omáčkou. |
3 | Ve velkém woku rozehřejeme zbylý slunečnicový olej, přidáme marinované jehněčí a rozetřený česnek a smažíme, než začne maso hnědnout, cca 5 minut. Přidáme ústřicovou omáčku, moučkový cukr a promícháme. |
4 | Scedíme nudle a necháme okapat. Přidáme je do woku a smažíme 5 minut. Přidáme do woku špenát a minutu povaříme. Podáváme horké. |