Přírodní skopové na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní skopové na zelenině
Přírodní skopové na zelenině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
150 g | Klobása skopová |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
4 ks | Šalotka |
3 polévková lžíce | Saturejka |
600 g | Skopová kýta |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 51,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Šalotka, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása skopová, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní skopové na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme na velký plát. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušenou majoránkou a poklademe klobásou, kterou jsme si zešikma nakrájeli na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na velmi tenké plátky. Omyté lístky saturejky (1 lžíce) pokrájíme na nudličky. Česnek se saturejkou rovnoměrně rozložíme po celém plátu, který svineme do rolády a ovážeme nití. |
2 | Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné šalotky rozkrájíme na čtvrtky. |
3 | V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, maso ze všech stran osmažíme dozlatova, přidáme zeleninu s cibulí, promícháme ji a na výpeku vedle masa ji krátce restujeme. Pak vše podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct. Za častého polévání výpekem maso pečeme přibližně 50 minut. |
4 | Mísu vyjmeme z trouby a opatrně lžící odebereme téměř všechen tuk. Podle chuti dosolíme, z masa odebereme nitě a pokrájíme na plátky. |
5 | Přírodní skopové podáváme horké, nejlépe na předehřátých talířích. |