Recept

Přírodní skopové na zelenině

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35416
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
150 g Klobása skopová
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
4 ks Šalotka
3 polévková lžíce Saturejka
600 g Skopová kýta
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
4 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 893kJ
12% Sacharidy 44 g
171% Tuky 128 g
38% Sodík 757 mg
70% Bílkoviny 39 g

Přírodní skopové na zelenině postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky, osušíme a rozkrojíme na velký plát. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušenou majoránkou a poklademe klobásou, kterou jsme si zešikma nakrájeli na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na velmi tenké plátky. Omyté lístky saturejky (1 lžíce) pokrájíme na nudličky. Česnek se saturejkou rovnoměrně rozložíme po celém plátu, který svineme do rolády a ovážeme nití.

2

Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné šalotky rozkrájíme na čtvrtky.

3

V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, maso ze všech stran osmažíme dozlatova, přidáme zeleninu s cibulí, promícháme ji a na výpeku vedle masa ji krátce restujeme. Pak vše podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct. Za častého polévání výpekem maso pečeme přibližně 50 minut.

4

Mísu vyjmeme z trouby a opatrně lžící odebereme téměř všechen tuk. Podle chuti dosolíme, z masa odebereme nitě a pokrájíme na plátky.

5

Přírodní skopové podáváme horké, nejlépe na předehřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept