Recept

Skopová kýta s česnekem a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 35421
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Celer řapíkatý
5 stroužek Česnek
400 g Chléb samožitný
3 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
20 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Saturejka
500 g Skopová kýta
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4,5 dl Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
20% Sacharidy 72 g
56% Tuky 42 g
24% Sodík 471 mg
61% Bílkoviny 34 g

Skopová kýta s česnekem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a celou kýtu potřeme a posypeme pepřem a kmínem.

2

Mrkev, řapíkatý celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibule drobně pokrájíme.

3

V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, zeleninu zpěníme, přidáme maso, které se zeleninou ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak vše podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme vývarem, asi 1–2 dl.

4

Upečené maso vyjmeme, zeleninu poprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme.

5

Horkou kýtu nakrájíme na plátky, dáme na talíře i se zeleninou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept