Skopová kýta s česnekem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta s česnekem a zeleninou
Skopová kýta s česnekem a zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 35421 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb samožitný |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Saturejka |
500 g | Skopová kýta |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4,5 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 461,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta s česnekem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Oloupaný česnek rozetřeme se solí a celou kýtu potřeme a posypeme pepřem a kmínem. |
2 | Mrkev, řapíkatý celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibule drobně pokrájíme. |
3 | V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem, zeleninu zpěníme, přidáme maso, které se zeleninou ze všech stran orestujeme dozlatova. Pak vše podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso poléváme výpekem a doléváme vývarem, asi 1–2 dl. |
4 | Upečené maso vyjmeme, zeleninu poprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme. |
5 | Horkou kýtu nakrájíme na plátky, dáme na talíře i se zeleninou a podáváme s chlebem. |