Jednoduchý recept

Valašská skopová kýta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35422

Ingredience

80 g Anglická slanina
5 ks Jalovec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Saturejka
1 kg Skopová kýta
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
1,4 l Voda pitná
6 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 741kJ
12% Sacharidy 42 g
53% Tuky 39 g
18% Sodík 357 mg
64% Bílkoviny 36 g

Valašská skopová kýta postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu odblaníme, odkrojíme všechen viditelný tuk, maso omyjeme odvarem ze saturejky a osušíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Slaninu pokrájíme na hranolky. Maso propícháme česnekem i slaninou, osolíme, posypeme drceným jalovcem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Necháme 6 hodin odležet.

2

Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. V pekáči rozpálíme sádlo, cibuli zpěníme, položíme na ni maso, které i s šalotkou restujeme z každé strany dozlatova.

3

K masu přilijeme vodu, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem.

4

Měkké upečené maso vyjmeme z pekáče, výpek posypeme hladkou moukou, promícháme, případně dochutíme solí a chvíli vaříme.

5

Maso pokrájíme a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept