Recept

Skopová plec s majoránkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 35424

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Saturejka
1 kg Skopová plec
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 465kJ
8% Sacharidy 28 g
127% Tuky 95 g
17% Sodík 344 mg
55% Bílkoviny 31 g

Skopová plec s majoránkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec odblaníme, odřežeme viditelný tuk, žilky a omyjeme maso odvarem ze saturejky.

2

Oloupeme brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme. Všechnu zeleninu, kromě brambor, dáme s masem do hrnce. Přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a majoránku. Přilijeme 1 litr vody a pod pokličkou vaříme minimálně 50 minut.

3

V pánvi na rozpáleném másle přimícháme hladkou mouku a usmažíme si zlatou jíšku.

4

Uvařené maso vyjmeme a pokrájíme na plátky. Vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce a dáme znovu vařit. Do vývaru vložíme pokrájené brambory a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a vývar zachytíme a dáme znovu vařit. Pak do vývaru přimícháme jíšku, povaříme 2–5 minut, vložíme pokrájené maso, necháme přejít varem.

5

Maso podáváme s brambory přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept