Skopová plec s majoránkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s majoránkovou omáčkou
Skopová plec s majoránkovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 35424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Saturejka |
1 kg | Skopová plec |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 758,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s majoránkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec odblaníme, odřežeme viditelný tuk, žilky a omyjeme maso odvarem ze saturejky. |
2 | Oloupeme brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme. Všechnu zeleninu, kromě brambor, dáme s masem do hrnce. Přidáme sůl, celý pepř, bobkový list a majoránku. Přilijeme 1 litr vody a pod pokličkou vaříme minimálně 50 minut. |
3 | V pánvi na rozpáleném másle přimícháme hladkou mouku a usmažíme si zlatou jíšku. |
4 | Uvařené maso vyjmeme a pokrájíme na plátky. Vývar přecedíme a vrátíme zpět do hrnce a dáme znovu vařit. Do vývaru vložíme pokrájené brambory a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a vývar zachytíme a dáme znovu vařit. Pak do vývaru přimícháme jíšku, povaříme 2–5 minut, vložíme pokrájené maso, necháme přejít varem. |
5 | Maso podáváme s brambory přelité omáčkou. |