Vsetínský rendlík se skopovým - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vsetínský rendlík se skopovým
Vsetínský rendlík se skopovým
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibule |
4 ks | Feferony |
300 g | Lečo sterilované |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Saturejka |
1 kg | Skopová kýta |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 584,5mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 420,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Feferony, Okurky, Saturejka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř 4 barev, Skopová kýta, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vsetínský rendlík se skopovým postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce. |
2 | Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. |
3 | V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut. |
4 | Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme. |
5 | Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem. |