Jednoduchý recept

Vsetínský rendlík se skopovým

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35425
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Chléb celozrnný pšeničný
1 ks Cibule
4 ks Feferony
300 g Lečo sterilované
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Saturejka
1 kg Skopová kýta
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 628kJ
17% Sacharidy 60 g
63% Tuky 48 g
52% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 49 g

Vsetínský rendlík se skopovým postup přípravy receptu:

1

Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.

2

Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

3

V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.

4

Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.

5

Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept