Levná bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Levná bramboračka
Levná bramboračka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35426 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Levná bramboračka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo a na něm osmažíme na malé kostky nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 15 minut. Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře rozšleháme, vlijeme do polévky, abychom ji zahustili. |
2 | Před dovařením dochutíme pepřem a zasypeme majoránkou. |