Omáčka s bylinkami a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s bylinkami a pistáciemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pauer |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (1%) |
ID receptu: | 35431 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Pistácie |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 389,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Ocet vinný, Pistácie, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s bylinkami a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota. |
2 | Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka. |
3 | Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme. |
Poznámka
Omáčku můžeme i uchovat v lednici ve skleněné, vzduchotěsné nádobě. Takto nám vydrží až 2 dny. Omáčkou můžeme také přelít zeleninu vařenou v páře a podávat jako svěží lehký pokrm.