Recept

Omáčka s bylinkami a pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (1%)
ID receptu: 35431
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
4 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Česnek
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Pistácie
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
13% Sodík 260 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka s bylinkami a pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme česnek, petrželku, čerstvou bazalku, čerstvý tymián, oregano, vylouskané pistácie, citrónovou kůru, sůl a pepř. Zapneme a necháme zpracovávat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.

2

Do směsi dále přimícháváme ocet a olivový olej. Opět šleháme, dokud se nevytvoří lesklá zelená omáčka.

3

Omáčku vyndáme stěrkou do misky a hned podáváme.

Poznámka

Omáčku můžeme i uchovat v lednici ve skleněné, vzduchotěsné nádobě. Takto nám vydrží až 2 dny. Omáčkou můžeme také přelít zeleninu vařenou v páře a podávat jako svěží lehký pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept