Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35433

Ingredience

800 g Angrešt
3 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
7% Sacharidy 25 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 50 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka z angreštu postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku. Připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou, přidáme opraný a očištěný angrešt, přiklopíme poklici a vaříme 40 minut, tak dlouho, aby se angrešt úplně rozvařil.

2

Hotovou omáčku přecedíme přes síto, dáme zpět na sporák, vlijeme smetanu, vymačkáme šťávu z pomeranče, dochutíme solí, cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a hned stáhneme z ohně.

Poznámka

Angreštovou omáčku podáváme k pečenému masu. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept