Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35434
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

4 g Bobkový list
1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Citrony
500 g Játra vepřová
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
300 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
2 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 382 kcal
Kilojoule 1 598kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 272 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zabijačková omáčka postup přípravy receptu:

1

Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.

2

Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Poznámka

Omáčku servírujeme teplou, na nahřátém talíři s čerstvým chlebem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept