Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35443 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
100 g | Džem meruňkový |
100 g | Mandle |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Pomeranče |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 303,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Pomeranče, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový koláč s mandlemi a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme mleté mandle, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme meruňkovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou, dílky pomeranče a podáváme. |