Valašský bramborový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašský bramborový salát s okurkou
Valašský bramborový salát s okurkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35444 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
0,5 dl | Bujón hovězí |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 934,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Valašský bramborový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, zalijeme 6 dl vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm a dáme je do mísy. |
2 | Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké plátky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Všechny pokrájené ingredience smícháme s bramborami, přilijeme 0.5 dl hovězího bujonu, ochutíme solí, pepřem a 2-3 lžičky láku z okurek. |
4 | Dobře promíchaný salát vychladíme a podáváme. |