Jednoduchý recept

Valašský bramborový salát s okurkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35444
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

400 g Brambory
0,5 dl Bujón hovězí
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 797kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 1 g
264% Sodík 5 g
15% Bílkoviny 9 g

Valašský bramborový salát s okurkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, zalijeme 6 dl vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, rozkrojíme na poloviny, nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm a dáme je do mísy.

2

Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké plátky. Oloupané šalotky pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Všechny pokrájené ingredience smícháme s bramborami, přilijeme 0.5 dl hovězího bujonu, ochutíme solí, pepřem a 2-3 lžičky láku z okurek.

4

Dobře promíchaný salát vychladíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept