Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 35445
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

400 g Angrešt
20 g Čokoláda hořká
150 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
16% Sacharidy 59 g
31% Tuky 23 g
0% Sodík 6 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dezert z angreštu postup přípravy receptu:

1

Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme.

2

Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu.

3

Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu.

4

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru.

5

Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept