Dezert z angreštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z angreštu
Dezert z angreštu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 35445 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
400 g | Angrešt |
20 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 69,2mg |
Draslík | 226,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z angreštu postup přípravy receptu:
1 | Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme. |
2 | Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu. |
3 | Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu. |
4 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru. |
5 | Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme. |