Rýžový dezert s angreštem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový dezert s angreštem
Rýžový dezert s angreštem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35446 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
250 g | Angrešt |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Maliny |
130 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sirup malinový |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,8 l | Voda pitná |
40 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 174,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Rýže loupaná, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup malinový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový dezert s angreštem postup přípravy receptu:
1 | Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody. |
2 | Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl vody s 1,5 lžící cukru doměkka, až na kaši, kterou pak dáme do mísy. |
3 | Nepřezrálé angrešty omyjeme, dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 0,5 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme (vaříme asi 10 minut). |
4 | Angrešt prolisujeme přes síto přímo na rýžovou kaši a promícháme s citronovou kůrou, želatinou a 1 lžící práškového cukru. Směs dobře vymícháme a dáme do malé koláčové nebo dortové formy (dle možností). Uhladíme a dáme do chladničky na 1–2 hodiny ztuhnout. |
5 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. |
6 | Rýžový dezert vyklopíme na plochou mísu, rozkrájíme na porce, každou porci ozdobíme šlehačkou, čerstvými malinami a polijeme 1–2 lžícemi malinového sirupu. |